Címlap Sütemények Banános kugló

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Banános kugló PDF Nyomtatás E-mail
2009. május 19. kedd, 19:28

Banános kuglóf

 

 

 

 

Előkészítés:
A 24 cm átmérőjű kuglóf sütőformát kivajazzuk, belisztezzük.

Hozzávalók:
Keverttészta:
250 g lágyvaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Vaníliás cukor
1 csipetnyi só
4 tojás (közepes méretű)
200 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Sütőpor
50 g Étkezési keményítő
100 ml tej
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
2 hámozott banán

Díszítés:
Egy kevés porcukor
Fél teáskanál fahéj

Elkészítés:
A vajat konyhai robotgéppel elkezdjük keverni, majd lépésről lépésre hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a sót és habosra keverjük. A tojásokat egyesével félpercenként hozzákeverjük a robotgép legmagasabb fokozatát használva. A lisztet, a sütőport, a keményítőt, a fahéjat összekeverjük és a vízzel váltakozva közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát a sütőformába töltjük, majd a banánokat felkarikázzuk, és elosztva a tésztába nyomkodjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába csúsztatjuk, és a süteményt megsütjük.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!