Címlap Sütemények Aranygaluska

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Aranygaluska PDF Nyomtatás E-mail
2009. május 19. kedd, 19:34

Aranygaluska

 

 

 

 

Hozzávalók:
Tésztához:
2 tasak Élesztő
2,5 dl tej
50 dkg liszt
6 dkg margarin
6 dkg kristálycukor
Csipet só
1 tasak Vanillincukor
2 db tojás
4 evőkanál étolaj

A töltelékhez:
15 dkg darált dió és 10 dkg kristálycukor keveréke

Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel megfuttatjuk. A többi nyersanyagot keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt. Géppel közepes fordulaton dagasztjuk, majd 20-25 percig kelni hagyjuk. A nem lágy tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd azokat 5 mm vastagságú és 3 cm szélességű csíkokra nyújtjuk. Megszórjuk a dió és cukor keverékével, és csiga formájúra összetekerjük. A három összetekert tésztát magas kiolajozott tortaformába tesszük, a tetejét olajjal megkenjük, és megszórjuk a megmaradt dió és cukor keverékével.
Sütés előtt 10 percig pihentetjük.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!