Címlap Sütemények Borkrémes mini gyümölcstorták

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Borkrémes mini gyümölcstorták PDF Nyomtatás E-mail
2009. május 20. szerda, 07:06

Borkrémes mini gyümölcstorták

 

 





Hozzávalók:
Krémhez:
3 levél Lapzselatin
1 tasak Eredeti puding tejszín
375 ml száraz fehérbor
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
250 g ricotta vagy mascarpone sajtkrém

Tésztához:
2 tojás
60 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
1 citrom szűrt leve
60 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Sütőpor
20 g  Étkezési keményítő

Díszítéshez:
Kb. 500 g fehér és kék szőlő vegyesen

Előkészítés:
A sütőformákat kivajazzuk, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A szőlőszemeket megmossuk, lecsöpögtetjük és félbevágjuk.

Elkészítés:
A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint beáztatjuk, és félretesszük. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 375 ml bor és 4 evőkanál cukor hozzáadásával elkészítjük. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, a még forró pudinghoz keverjük, majd közvetlenül a pudingot alufóliával letakarjuk.
A tojásokat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig keverve habosra keverjük. A cukrot a citrom szűrt levével elkeverjük, a vanillincukorral együtt a tojáshoz adjuk, majd konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, a tésztához szitáljuk, majd a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán rövid idő alatt elkeverjük.
A tésztát az előkészített sütőformában egy kanál segítségével elosztjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A megsült tortákat a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt pudingot átkeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a ricottát és jól elkeverjük. A krémet egy nyomózsákba töltjük, a kihűlt torták tetején egyenletesen elosztjuk, végül az előkészített szőlőszemekkel díszítjük. Tálalásig min. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:
A tortácskákat bor helyett pezsgő vagy almalé felhasználásával is elkészíthetjük.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!