Címlap Sütemények Nagyi lekváros párnája

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Nagyi lekváros párnája PDF Nyomtatás E-mail
2009. május 20. szerda, 07:20

Nagyi lekváros párnája

 

 





Hozzávalók:
Gyúrt tészta:
300 g búzaliszt
2 teáskanál  Sütőpor
125 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
50 g lágyvaj vagy margarin
2 evőkanál rum
2 tojás

Ezenkívül:
100 g szilvalekvár
Porcukor

Elkészítés:
A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a maradék hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csavarjuk, és kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk és hullámos tésztavágóval kb. 4,5 x 3,5 cm-es téglalapokra vágjuk. A téglalapok felét egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Mindegyik darabra mogyorónyi nagyságú szilvalekvárt szedünk, majd ráfektetünk egy téglalapot, és a széleit kicsit összenyomkodjuk.
A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

Sütés után a párnákat azonnal megszórjuk porcukorral, majd a sütőpapíron hagyva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!