Címlap Sütemények Szilvás sütemény

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Szilvás sütemény PDF Nyomtatás E-mail
2009. május 22. péntek, 10:53

Szilvás sütemény vaníliakrémmel

 

 





Gyúrt tészta:
150 g liszt
1 csapott teáskanál Sütőpor
65 g cukor (kb. 4 evőkanál)
1 tojás
75 g lágyvaj vagy margarin

Vaníliakrém:
1 tasak Vanília Puding
40 g cukor (kb. 2 evőkanál)
500 ml tej
2 tojás

Feltét:
750 g szilva vagy ringló
25 g olvasztott vaj
1 jó púpos evőkanál cukor
1 tasak Vanillincukor
Mandulaszeletek a szóráshoz

Elkészítés:
A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vajat egy kézi robotgéppel  először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk, majd kis időre hideg helyre tesszük.
A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon kerek lappá nyújtjuk és egy alján kivajazott, kerek tepsibe kb30 cm helyezzük. Az oldalát kissé felnyomkodjuk, és egy villával a tésztát többször megszurkáljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A pudingport a tasakon található utasítás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral, belekeverjük a tojást és a krémet egyenletesen az
elősütött tésztalapra kenjük. A szilvát vagy ringlót megmossuk, lecsöpögtetjük és megtöröljük. A gyümölcsöt négybe vágjuk, kimagozzuk, és a belsejével fölfelé koszorú alakban a krémre helyezzük. A süteményt készre sütjük.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!