Címlap Sütemények Alma, csőben sütve

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Alma, csőben sütve PDF Nyomtatás E-mail
2009. május 27. szerda, 13:59

Alma, csőben sütve

 

 





Hozzávalók:

2 evőkanál porcukor
2 evőkanál fahéj
3 evőkanál cukor
3 db tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 kávéskanál vaj
20 dkg liszt
0.5 l tej
1 kg alma

Elkészítés:
Az almát lehámozzuk, magházát kivájjuk, és kb. fél cm-es karikákra, vágjuk. A tepsit kivajazzuk, morzsával megszórjuk, és ráterítjük az almát. A tejet lassú tűzön feltesszük főni, majd habverővel állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor belekeverjük a tojás sárgáját és a kemény habbá vert fehérjéket. Ezt a masszát az almára simítjuk, majd meleg sütőben, kb. 20 percig, sütjük. Ezután megszórjuk a porcukros fahéjjal és langyosan tálaljuk.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!