Címlap Sütemények Zongorabillentyű

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Zongorabillentyű PDF Nyomtatás E-mail
2009. május 27. szerda, 14:10

Zongorabillentyű 

 

 





Hozzávalók:
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 db tojás
fahéj
Habhoz
1 db tojásfehérje
5 dkg cukkini
1 kávéskanál citromlé

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, pihentetjük egy keveset. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd rákenjük az alábbiakat: 1 tojás fehérjét 5 deka cukorral sűrű habbá keverünk, hozzáadva 1 kávéskanál citromlét. Sajnálom, itt nem segít a robotgép, ezt bizony keverni kell, ha nem is fakanállal, a spirálos habverő is jó, de keverni, keverni, amíg jó sűrű lesz. Megkenjük a tésztát vele. Keskeny rudakra vágjuk, mint pl. a sajtos rudat. Langyos sütőben inkább szárítjuk, mint a habcsókot. Akkor igazán szép, ha a hab felemelkedik, és fényes fehér marad. Ha kicsit megsárgul, akkor is finom... Aztán dugjuk el egy dobozba, mert ha áll, puhul, és még jobb lesz, de ehhez nagyon szigorúnak kell lenni a családunkhoz. Ez a recept a nagymamámé volt, szóval nagyon régi, békebeli.

 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!