Címlap Sütemények Vörösboros szívecske

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Vörösboros szívecske PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 02. kedd, 07:43
Vörösboros szívecske
 
 
 



Hozzávalók:
75 g étcsokoládé
124 g lágyvaj vagy margarin
125 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
2 tojás (közepes méretű)
75 ml vörösbor
125 g liszt
2 csapott teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
1 csapott teáskanál fahéj
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Máz: 
250 g porcukor
5-6 evőkanál vörösbor

Elkészítés:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. Mindegyik tojást a legmagasabb fokozaton fél percig keverjük hozzá, majd hozzáadjuk a bort is. A lisztben elvegyítjük a kakaóport, a fahéjat és a sütőport, és részletekben a masszához szitáljuk. A csokoládét felaprítjuk, és a tésztába keverjük. A tésztát a szív alakú formába öntjük, elegyengetjük, és a sütő alsó harmadában megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 45 perc

A süteményt 10 percig a formában állni hagyjuk, majd egy sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
 
forrás: Dr. Oetker



 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!