Címlap Sütemények Cseresznye - rizs sütemény

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Cseresznye - rizs sütemény PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 02. kedd, 08:08

Cseresznye - rizs sütemény

 

 




Hozzávalók:
200 g liszt
100 g porcukor
110 g lágyvaj vagy margarin
1 tojás 
Csipetnyi só
1 tasak Vanillincukor
1 teáskanál  Sütőpor
Tortaforma (Ø 26 cm) levehető oldalappal

Töltelék:
1 üveg cseresznyebefőtt (lecsöpögtetve 370 g)
600 ml tej
400 g tejszín
2 tasak Tejberizs Alap

Elkészítése:
Melegítse be a sütőt, ha alsó és felső sütéses. A tortaformának csak az alját kenje be zsiradékkal.

Töltelék:
A csersznyét egy szitában jól lecsöpögtetjük. A tejet és a tejszínt egy edényben felforraljuk, levesszük a tűzről és beleöntjük mindkét tasak tejberizst. Az edényt ne tegyük vissza a tűzre, de 1 percig kevergessük, majd takarjuk le és hagyjuk állni.

Tészta:
A lisztet és a cukrot egy keverőedénybe tesszük, kis darabokban hozzáadjuk a hideg vajat vagy margarint és a tojást. Az egészet egy kézi robotgép segítségével alacsony fokozaton tésztává gyúrjuk. A tésztát a tortaformába öntjük és egy kanál segítségével egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk. A cseresznyét elosztjuk a tetején, de 1 cm peremet a tészta szélén szabadon hagyunk. A még meleg tejberizst újra átkeverjük, a szélétől kezdve a tésztára öntjük, elegyengetjük, és a formát a sütő alső harmadába toljuk.
Sütés után a süteményt még 10 percig hagyjuk a kikapcsolt sütőben állni, azután egy konyhai rostélyon a formában hagyjuk legalább 30 percig hűlni. Azután egy kés segítségével válasszuk le a forma oldalát, az alján hagyjuk a tortát teljesen kihűlni, majd egy tortatálra helyezve szervírozzuk.

 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!