Címlap Sütemények Cseresznyés rétes

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Cseresznyés rétes PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 02. kedd, 08:19
Cseresznyés rétes
 
 
 Hozzávalók:
250 g búzaliszt
1 csipet só
100 ml langyos víz
1 közepes méretű tojás
1 evőkanál napraforgó olaj
1 teáskanál ecet

Töltelékhez:
60 g zsemlyemorzsa
800 g cseresznye
200 g cukor
Ízlés szerint őrölt fahéj

Ezen kívül:
50 g lágyvaj vagy margarin

Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és konyhai robotgép alacsonyabb majd a legmagasabb fokozatán sima masszává keverjük. A tésztát fél órán át pihentetjük.
A vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk. A tésztát először nyújtófa segítségével kinyújtjuk, majd egy nagy lisztezett asztalterítőre helyezzük úgy, hogy a széleit kicsit lehajtjuk az asztal két merőleges oldalára (pár centit, épp hogy megakadjon). Ezután két kezünket ökölbe szorítjuk, és az asztal belső fele felől benyúlunk a tészta alá, és kézfejünkre fektetjük a tésztát. Ezután lassan, mintha kezünkkel „lépegető” mozdulatokat tennénk, elkezdjük húzni óvatosan magunk felé a tésztát, az asztalt körbe járva. Ezt addig tesszük, míg az egész tészta olyan vékonnyá nem válik, hogy szinte átlátunk rajta. A tészta szélét, ami vastagabb, körbe levágjuk. A tészta felületét vékonyan a megolvasztott vajjal vagy margarinnal bekenjük.

Töltelék:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és lecsepegtetjük. Hozzáadjuk a cukrot.
A tészta szélére rászórjuk a zsemlyemorzsa felét, egy csíkban ráhalmozzuk a tölteléket, és rászórjuk a maradék zsemlyemorzsát. Az asztalterítő segítségével felcsavarjuk a rétest, majd kikent sütőlapra csigaformára tekerjük, vagy két-három rúdra osztjuk. Tetejét olvasztott vajjal vagy margarinnal megkenjük.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!