Címlap Sütemények Vendégváró répatortácskák

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Vendégváró répatortácskák PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 12. péntek, 09:23
Vendégváró répatortácskák
 
 
 



Hozzávalók:
Tésztához:
125 g répa
50 g porcukor
1 tasak Vaníliás cukor
2 teáskanál Aroma rum
125 ml tej
150 g búzaliszt
1 db tojás 
2 csapott teáskanál Sütőpor
50 g darált mogyoró

Ezenkívül:
4 evőkanál szeder vagy áfonyalekvár
3 teáskanál Aroma rum
2 tasak Decor Tortabevonó étcsokoládéízű vagy 150 g étcsokoládé
24 db egész törökmogyoró 

Előkészítés:
A répát meghámozzuk és lereszeljük. A muffin sütőformát (mini, 24-es) kivajazzuk vagy egy tepsibe mini papírformákat (duplán) állítunk, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:
A reszelt répát, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot, a rum aromát és a tejet egy főzőedénybe tesszük, jól elkeverjük, és közepes lángon összefőzzük (de nem forraljuk fel). A masszát egy keverőedénybe öntjük, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, hozzáadjuk a darált mogyorót, a tojást, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. Két teáskanál segítségével a sütőformában egyenletesen elosztjuk, a sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
A süteményt 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lekvárt a rum aromával elkeverjük. A kihűlt muffinokat vízszintesen három részre vágjuk, megkenjük lekvárral, és a lapokat egymásra rétegezzük. 
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint felolvasztjuk, majd a tortácskákra csorgatjuk, kenőecset segítségével elsimítjuk, egy szem mogyoróval díszítjük.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!