Címlap Sütemények Szüreti szőlős batyu

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Szüreti szőlős batyu PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 12. péntek, 10:01
Szüreti szőlős batyu
 
 
 



Hozzávalók:
Töltelékhez:
1 tasak puding vanília
40 g porcukor
300 ml szőlőlé
1 citrom reszelt héja
50 g mandula
150 g fehér szőlő

Kelt tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak  Élesztő
100 g porcukor
1 tasak Vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojásfehérje
150 ml joghurt
25 g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez:
1 tojássárgája 
2 evőkanál tej

Díszítéshez:
100 g Porcukor vaníliaízű
2 evőkanál szőlőlé

Előkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük. A szőlőszemeket megmossuk, lecsöpögtetjük, és négy részre vágjuk. A mandulát apró darabokra vágjuk.

Elkészítés:
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett 300 ml szőlőlével elkészítjük, majd gyakori átkeverés mellet hagyjuk kihűlni. A mandulát és a citrom reszelt héját a kihűlt pudinghoz keverjük.
A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A megkelt tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 50 x 20 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, végül 10 x 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
A pudingkrémet a négyzetek egyik felén elosztjuk, a szőlőszemeket rárétegezzük. A tojássárgáját a tejjel habosra keverjük, és a tésztalapok széleit bekenjük vele. A tésztalapok üresen hagyott felét a szőlőrétegre hajtjuk, széleit összenyomkodjuk. A batyukat az előkészített tepsibe helyezzük, tetejüket a maradék tejes tojássárgájával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
A megsült batyukat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. 
A porcukrot egy kis keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a 2 evőkanál szőlőlevet, és sima, sűrű mázzá keverjük. A mázat díszítőzsákba töltjük, majd a kihűlt batyukra különböző mintákat rajzolunk. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!