Címlap Sütemények Pudingkosárkák

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Pudingkosárkák PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 12. péntek, 10:08
Pudingkosárkák
 
 
 



Hozzávalók:
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 kávéskanál  Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
1 csipet só
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál hideg víz
Krémhez:
500 ml tej
50 g porcukor
1 tasak  Puding vaníliaízű
2 tojás 

Díszítéshez:
250 ml hideg habtejszín
1 tasak  Habfixáló
Kevés kókuszreszelék
Kevés pirított mandula szeletek

Előkészítés:
A kosár sütőformákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává keverjük. A tésztát fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A pudingot a tej és a cukor hozzáadásával a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük. A tojásokat a még forró pudinghoz keverjük. A pudingot levesszük a tűzről, és többször átkeverés mellett hagyjuk hűlni. 
A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 3mm vastagságúra nyújtjuk és 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle. A tésztalapokat az előkészített sütőformákba helyezzük, széleit picit a forma széléhez nyomjuk. A kihűlt pudingot a formákban egyenlően elosztjuk. A sütőformákat egy tepsibe állítjuk. A tepsit sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. 
A megsült kosárkákat kb. 5 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. 
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, tetszés szerint a süteményt díszítjük vele. Végül kókuszreszelékkel és a zsiradék nélkül megpirított mandulaszeletekkel meghintve tálaljuk. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!