Címlap Sütemények Nyuszifejek

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Nyuszifejek PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 12. péntek, 10:12
Nyuszifejek
 
 
 



Hozzávalók:
Kelt tészta:
500 g liszt 
100 g cukor
1 tasak Élesztő
1 tasak Vanillincukor
Fél citrom reszelt héja
1 csipet só
1 tojás 
1 tojásfehérje 
50 ml meleg tej, 150 g 20%-os tejföl
100 g lágy vaj margarin

Kenéshez:
1 tojássárgája 
1 evőkanál tej

Ezenkívül:
Mazsola, spagetti tészta

Elkészítés:
Kelt tészta:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel jól elvegyítjük. A többi hozzávalóval egy kézi robotgép segítségével (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt egynemű tésztává dolgozzuk össze. A tésztát letakarjuk, és egy meleg helyre teszzük. Addig kelesztjük, amíg láthatóan megnagyobbodik. A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 12-14 darabra szeleteljük. Minden szeletet egy kb. 12 cm magas tojássá formálunk, és kicsit kilapítunk. A tojásforma vékonyabb csúcsát a henger feléig bevágjuk, és füleket alakítunk ki belőle. A fejeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és megkenjük vele a fejeket. A mazsolaszemekből szemet és szájat formálunk. A spagettit kis darabokra törjük, és bajuszt formálunk belőle. A tésztát még 15 percig kelni hagyjuk, majd megsütjük. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!