Címlap Sütemények Piskóta tekercs

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Piskóta tekercs PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 17. szerda, 06:33
Piskóta tekercs
 
 
 



Hozzávalók:
3 tojás 
5 evőkanál forró víz
150 g porcukor
100 g liszt
1 tasak  Vanillincukor
50 g  Étkezési Keményítő
1 csapott teáskanál  Sütőpor

Elkészítés:
A tojást a vízzel kézi robotgép segítségével a legmagasabb fokozaton habosra verjük. A cukrot elvegyítjük a vanillincukorral, és a tojásba keverjük. A lisztben elkeverjük a keményítőt és a sütőport, majd felét a tojáskrémbe szitáljuk. A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Hasonlóan járunk el a másik felével is. A tésztát egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe (30 x 40 cm) öntjük.
Sütés után a piskótalapot késsel elválasztjuk a tepsi szélétől, a sütőpapír segítségével megemeljük, és egy cukorral megszórt konyharuhára kiborítjuk.
A sütőpapírt ecset segítségével hideg vízzel megkenjük, és óvatosan, de gyorsan lehúzzuk. A piskótalapot megkenjük lekvárral. A tekercset azonnal tekerjük fel a konyharuha segítségével. Ne várjunk vele, mert minél jobban kihűl, annál könnyebben törik meg a piskótalap. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!