Címlap Sütemények Olasz karácsonyi gyümölcskenyér

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Olasz karácsonyi gyümölcskenyér PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 17. szerda, 06:41
Olasz karácsonyi gyümölcskenyér
 
 
 



Hozzávalók:
Kelt tészta:
375 g liszt
1 tasak  Élesztő
75 g porcukor
1 tasak  Vanillincukor
1 csipet só
1 teáskanál ánizs
1 teáskanál fahéj
1 tojás
125 ml langyos tej
75 g olvasztott vaj

Töltelék:
200 g aszalt szilva
100 g mazsola
100 ml ánizslikőr
125 g felaprított mogyoró

Kenéshez:
100 ml fehérbor vagy almalé
50 g porcukor
30 g Vaníliaízű Porcukor

Elkészítés:
Az aszalt szilvát felaprítjuk, és a mazsolával együtt beáztatjuk az ánizslikőrbe.
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát lefedve egy meleg helyen állni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.
A megkelt tésztát kivesszük a tálból, és egy belisztezett munkalapon jól átgyúrjuk. Négyszög alakúra (70 x 30 cm) nyújtjuk, és a beáztatott gyümölcsöket és a mogyorót egyenletesen rászórjuk. (1 cm peremet szabadon hagyunk.)
A tésztát a hosszabbik oldalánál feltekerjük, a henger végeit összenyomkodjuk, és hurok alakúra tekerjük. A tésztát egy sütőpapírral kétszeresen kibélelt tepsibe helyezzük. Egy éles késsel hosszában 1 cm mélyen bevágjuk, és újra kelni hagyjuk.
Sütés közben a fehérbort vagy almalevet a cukorral felfőzzük. Sütés után a még meleg süteményt megkenjük, és porcukorral megszórjuk. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!