Címlap Sütemények Képviselőfánk

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Képviselőfánk PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 19. péntek, 05:59
Képviselőfánk
 
 
 



Hozzávalók:
Égetett tészta:
250 ml víz
50 g lágyvaj vagy margarin
150 g liszt
30 g  Étkezési Keményítő
Kevés cukor
4 - 6 tojás 
1 csapott teáskanál Sütőpor

Töltelék:
500 g friss meggy, vagy 1 üveg (370 g) meggybefőtt
50 g porcukor
15 g  Étkezési Keményítő
500 ml (1/2 l) tejszín
25 g szitált  Vaníliaízű Porcukor
1 tasak  Vanillincukor
2 tasak  Habfixáló

Megszóráshoz:
Vaníliaízű Porcukor

Elkészítés: 
A tésztához a vizet a vajjal vagy margarinnal nyeles edényben forrásba hozzuk. A lisztet az étkezési keményítővel elvegyítjük, átszitáljuk és a tűzhelyről levett folyadékba egyszerre beleöntjük, és sima tésztává keverjük. A gömb alakban összeállt tésztát keverés közben kb. 1 percig forrósítjuk, majd azonnal keverőtálba tesszük.
A tojásokat egyenként egy háztartási robotgéppel (dagasztó spirál) a masszához keverjük. Addig adjuk hozzá a tojást, amíg a tészta erősen fénylik és a kanálról szálat húzva leszakad. A már kihűlt tésztába belekeverjük a sütőport.
Két kiskanállal vagy nyomózsákkal (csillagfej) a kizsírozott és belisztezett tepsibe kis halmokat teszünk, és azonnal megsütjük. 
A sütő ajtaját az első 15 percben nem szabad kinyitni, különben a sütemény összeesik. A képviselőfánkot a tepsiből kivéve egy sütőrácsra helyezzük, és mindegyik tetejét azonnal levágjuk.
A töltelékhez a meggyet megmossuk, szárát eltávolítjuk, kimagozzuk, cukorral elvegyítjük, és kis ideig állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Majd hirtelen felfőzzük, szitában lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A meggyléből kimérünk 125 ml-t (esetleg vízzel kiegészítjük).
A keményítőt a meggylé egy részével elkeverjük, a fennmaradt levet edényben felfőzzük, az elkevert keményítőt hozzáadjuk, a masszát a cukorral ízesítjük, és hideg helyre tesszük.
A tejszínből a porcukorral, a vanillincukorral és a habfixálóval kemény habot verünk és nyomózsákba töltjük. 
Minden képviselőfánkba kevés meggymasszát teszünk, a tejszínhabot egy közepes csillagfejjel rányomjuk, és mindegyik süteményre visszarakjuk a tetejét. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!