Címlap Sütemények Katica muffin

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Katica muffin PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 19. péntek, 06:31
Katica muffin
 
 
 



Hozzávalók:
Tészta:
180 g lágyvaj vagy margarin
180 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
3 közepes méretű tojás
150 ml multivitaminos gyümölcslé
375 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Sütőpor

Máz:
50 g porcukor
Kb. 3 teáskanál víz
Kevés piros és sárga ételfesték 

Töltelék:
150 g hideg tejszín
150 ml multivitaminos gyümölcslé
1 tasak Puding vanília
3-5 evőkanál cukor

Ezen kívül:
Csokipettyek
24 csoki rúd

Sütéshez: 
12-es muffinforma
Kevés vaj, búzaliszt

Előkészítés:
A hozzávalókat kimérjük. A sütőformát kivajazzuk, enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:
Tészta:
A lágyvajat vagy margarint egy keverőedényben konyhai robotgép segítségével habosra keverjük. A cukrot, vanillincukrot, citromhéjat hozzáadjuk, és tovább keverjük. A tojásokat egyenként kb. félpercenként konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. Végül a gyümölcslét is hozzáadjuk.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a konyhai robotgép középső fokozatán 2 adagban a masszához adjuk. Két evőkanál segítségével a masszát a muffinformába egyenletes elosztjuk. A tepsit a sütő középső harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütés után a muffint még kb. 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a formából eltávolítva sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vízszintes irányban a muffint kettévágjuk, majd a felső részt továbbfelezzük úgy, hogy az egyik rész picit nagyobb legyen a másiknál.

Máz:
A porcukrot átszitáljuk, fokozatos hozzáadjuk a vizet, míg egy sűrű mázat nem kapunk. A mázhoz hozzáadjuk a piros és a sárga ételfestéket, és bevonjuk vele a nagyobbik muffin fedelét. A csokipettyeket a muffinra rakjuk, majd középen kettévágjuk a muffin tetejét, így megkapjuk a katica szárnyait. A kisebbik muffinfedőn megfestjük a katica arcát.
A pudingport a tasakon feltüntetett utasítás szerint de csak 150 ml tejszín és 150 ml gyümölcslé hozzáadásával megfőzzük. A pudingkrémmel a muffin alsó részét megtöltjük.
 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!