Címlap Sütemények Karácsonyi csoda muffin

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Karácsonyi csoda muffin PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 19. péntek, 06:35
Karácsonyi csoda muffin
 
 
 



Hozzávalók:
Tésztához:
70 g lágy vaj vagy margarin
100g csokoládé
25 g mogyorókrém
250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál  Sütőpor
30 g kakaó 
80 g porcukor
2 tasak  Vaníliás cukor
1 tojás 
300 ml tej

Díszítéshez:
50 g piros marcipánmassza
50 g zöld marcipánmassza
25 g porcukor

Előkészítés:
A csokoládét lereszeljük. A muffin papírformákat a sütőformába helyezzük. A sütőt előmelegítjük. 

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a bourbon vaníliás cukrot. Majd fokozatosan hozzáadjuk a lágy vajat, a mogyorókrémet, a tojást és a tejet, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt csokoládét. A tésztát két evőkanál segítségével a sütőformába töltjük. Majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
A megsült muffinokat 10 percig a formában hagyjuk, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A porcukrot szitáljuk át, majd keverjük el a marcipánnal. Majd feléhez adjunk piros, feléhez zöld ételfestéket, és jól gyúrjuk át. Majd a marcipánmasszát helyezzük nejlon tasakba, és 2-3 mm vékonyra nyújtsuk ki. Kiszúróforma segítségével szaggassunk ki különböző karácsonyi motívumokat, majd díszítsük vele a kihűlt muffinok tetejét.  
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!