Címlap Sütemények Farsangi fonat

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Farsangi fonat PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 02. csütörtök, 14:41
Farsangi fonat
 
 
 



Hozzávalók:
Tésztához:
1 tojás 
30 g porcukor
fél narancs reszelt héja
3 teáskanál Aroma citrom
3 teáskanál  Aroma rum
1 csipet só
50 ml habtejszín
200 g búzaliszt
1 teáskanál Sütőpor

Ezenkívül:
Napraforgóolaj
Porcukor

Előkészítés:
A napraforgóolajat egy főzőedényben vagy olajsütőben 170°C-ra felhevítjük.

Elkészítés:
A tojást, a cukrot, a narancshéjat, az aromákat és a sót egy keverőedényben elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tésztához szitáljuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává keverjük.
A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 x 120 mm csíkokra szaggatjuk. 3 csíkot az egyik végükön összefogunk, majd összefonjuk. A fonatok mindkét oldalát a forró olajban aranysárgára sütjük.
Sütési idő: kb. 3 perc
Sütés után a fonatokat konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni, és még melegen porcukorral meghintve tálaljuk. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!