Címlap Sütemények Édes nyuszik locsoláshoz

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Édes nyuszik locsoláshoz PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 02. csütörtök, 14:47
Édes nyuszik locsoláshoz
 
 
 



Hozzávalók:
Kelt tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak  Élesztő
100 g porcukor
2 tasak  Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 tojás
50 ml meleg tej
150 ml tejszín
100g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez:
1 tojás

Ezenkívül:
Néhány szem mazsola
Néhány szál spagetti 

Előkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:
A kelt tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.
A megkelt tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tésztát hengerré formázzuk, és 12-14 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot egy kb. 12 cm magas tojássá formáljuk, majd az oldala mentén kicsit megnyomjuk . A tojásforma keskenyebb csúcsát hosszanti irányban a feléig bevágjuk, és nyuszifüleket alakítunk ki belőle. A nyuszikat a tepsibe helyezzük. 
A tojást felverjük és megkenjük vele a fejeket. A mazsolaszemekből szemet és orrot formálunk. A spagetti szálakat kis darabokra törjük, és bajuszt formálunk belőle. A tésztát további kb. 15 percig kelni hagyjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a nyuszikat megsütjük. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!