Címlap Sütemények Édes emberkék

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Édes emberkék PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 02. csütörtök, 14:51
Édes emberkék
 
 
 



Hozzávalók:
Kelt tészta:
100 ml tej
75 g lágyvaj vagy margarin
375 g búzaliszt
1 tasak  élesztő
50 g porcukor
1 tasak  Vanillincukor
Fél citrom reszelt héja
1 csipet só
1 pohár (150 g) tejföl

Ezenkívül:
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
Kevés mandula, mogyoró, pisztácia, színes cukor, mazsola

Elkészítés: 
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat. A lisztben elvegyítjük az instant élesztőt, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt jól összedolgozzuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk, amíg kétszeresére nő. Ezután egy enyhén belisztezett munkalapon átgyúrjuk, és 1 cm vékonyra nyújtjuk. Egy kartonlapból 20 cm magas sablont vágunk és kivágunk 5 emberkét. A figurákat egy kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tojássárgája-tej keverékkel. Ízlés szerint feldíszítjük az emberkéket. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményt megsütjük. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!