Címlap Sütemények Csokoládés konyak szelet

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Csokoládés konyak szelet PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 02. csütörtök, 14:56
Csokoládés konyak szelet
 
 
 



Hozzávalók:
Krémhez:
500 ml hideg tejszín
100 g étcsokoládé
1 tasak  Habfixáló

Kevert tésztához:
1 tasak  Decor Tortabevonó étcsokoládéízű vagy 100 g étcsokoládé
3 tojásfehérje 
150 g lágy vaj vagy margarin
75 g porcukor
1 tasak  Vanillincukor
1 csipet só
3 tojássárgája 
50 g búzaliszt
Fél csapott teáskanál  Sütőpor
100 g darált mandula
50 g apróra vágott mandula

Bevonathoz:
175 g áfonyalekvár
1 tasak  Tortazselé piros
50 g porcukor
4 evőkanál konyak vagy rum

Díszítéshez:
100 g csokoládéforgács

Előkészítés:
Előző nap a nagyobb darabokra tört csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összefőzzük. Hűtőszekrénybe téve egy éjszakán át állni hagyjuk. 
A tepsit (kb. 30 x 25 mm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. A vajat a porcukorral, a vanillincukorral, és a csipet sóval habosra keverjük. A tojássárgákat egyenként hozzáadjuk. A sütőport a liszttel elkeverjük, a masszához szitáljuk, és konyhai robotgép segítségével először alacsonyabb, majd közepes fokozaton jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a mandulát és a felolvasztott tortabevonót. Végül a tojáshabot óvatosan hozzáforgatjuk a masszához, a tepsiben egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!