Címlap Sütemények Halloween pite

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Halloween pite PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 02. csütörtök, 15:08
Halloween pite
 
 
 



Hozzávalók:
Tésztához:
350 g búzaliszt
1 késhegynyi Sütőpor
1 csapott teáskanál só
175 g lágy vaj vagy margarin
1 tojásfehérje
50 ml tej 

Ezenkívül:
750 g sütőtök
1 vöröshagyma 
2 evőkanál napraforgó olaj
Só ízlés szerint
Kevés őrölt bors
2 teáskanál zöldfűszer-keverék
150 g főtt sonka 
3 tojás 
125 ml tejszín
1 csapott evőkanál Étkezési keményítő
100 g reszelt sajt
3 evőkanál tökmag

Kenéshez ill. díszítéshez:
1 tojássárgája 
1 evőkanál tej
Kevés tökmag a díszítéshez

Előkészítés:
A pie sütőformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük. A sütőtököt felszeleteljük, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és a sütőtök húsát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sonkát felkockázzuk.

Elkészítés:
Az olajat egy főzőedényben felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sütőtököt, a sót, a borsot, egy teáskanál zöldfűszer-keveréket és a zöldséglevest, és fedő alatt, közepes lángon 10 percig pároljuk. Majd a tűzről levéve pürésítjük, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsonyabb majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát gömb alakúvá formázzuk, és fóliába csomagolva 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
A tészta egyharmad részét enyhén lisztezett munkalapon kb. 28 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, és a sütőformába helyezzük. A tésztalapot villával több helyen megszúrjuk, és a tésztát elősütjük.
Az elősütött tésztát a sütőformában hagyjuk hűlni. 
A maradék tészta egyharmadát kinyújtjuk, és kb. 3 cm peremet képezve az elősütött tészta köré, a sütőforma falára nyomkodjuk.
A sonkát, a tojást, a tejszínt, a maradék zöldfűszer-keveréket, az étkezési keményítőt, a sajtot és a tökmagot a sütőtök püréhez adjuk, jól elkeverjük, és a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztát kb. 28 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, és a töltelékre helyezzük (a túlnyúló tésztaszéleket levágjuk).
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tésztát tetejét megkenjük vele. (Díszítésként a tésztaszél maradékból Halloween motívumokat vágunk ki, és a süteményre helyezzük. A motívumokat is megkenjük tojássárgájával.) ízlés szerint tökmaggal megszórjuk. Majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!