Címlap Sütemények Hajtogatott süti

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Hajtogatott süti PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 02. csütörtök, 15:35
Hajtogatott süti
 
 
 



Hozzávalók:
Töltelék:
125 g tejszín
1 tasak Vanillincukor
500 g előkészített gyümölcs, pl. alma, banán

Morzsolt tészta:
100 g liszt
50 g porcukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
75 g hideg vaj vagy margarin

Kelt tészta:
300 g liszt
1 tasak  Élesztő
50 g porcukor
1 tasakr Vanillincukor
1 tojás 
100 ml langyos tej
50 g lágyvaj vagy margarin

Elkészítés:
A tejszínt elkeverjük a vanillincukorral. Az előkészített gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk.
A morzsa tésztához egy keverőedényben elvegyítjük a lisztet, a cukrot és a fahéjat, a hideg vajat vagy margarint kis darabokban adjuk hozzá, és egy kézi robotgéppel (dagasztó spirál) morzsolt tésztává dolgozzuk össze.
A kelt tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az élesztővel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy kézi robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt jól összedolgozzuk. 30 percig kelni hagyjuk, majd 2 részre osztjuk. Mindkét részt egy enyhén belisztezett munkalapon kerek lappá (átmérő 25 cm) nyújtjuk. Mindkét kör felét megkenjük a tejszínnel, és egyenletesen rászórjuk a gyümölcsöt, majd ráhajtjuk a tésztát, és a széleknél jól összenyomkodjuk.
A táskákat megkenjük vízzel, és megszórjuk a morzsa tésztával. Mindkét táskát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnagyobbodnak. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!