Címlap Sütemények Adventi sütemény

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Adventi sütemény PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 03. péntek, 13:29
Adventi sütemény
 
 
 



Hozzávalók:
Kevert tészta:
300 g lágyvaj vagy margarin
300 g cukor
10 ml rum 
5 tojás 
400 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Sütőpor
5 evőkanál kakaópor 
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
200 g darált mogyoró vagy mandula
100 g cukrozott citromhéj
200 g egész mogyoró vagy mandula

Ezenkívül:
2 tasak  Cukormáz csokoládé
6 evőkanál víz
200 g sárgabaracklekvár
100 g pirított, szeletelt mogyoró vagy mandula

Elkészítés: 
A lágyvajat vagy margarint egy keverőtálba helyezzük, és kézi robotgéppel szétdolgozzuk. Kis adagokban hozzáadjuk a cukrot és a rumot. A tojásokat egyenként kb. fél percig keverjük hozzá. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a fűszerekkel. Átszitáljuk és a darált mogyoróval felváltva a legalacsonyabb fokozaton a tésztamasszához adagoljuk. Legutoljára a cukrozott citromhéjat keverjük a tésztába, melyet aztán egy kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe (40 x 30 cm) öntünk. A tésztára egyenletesen rászórjuk, majd kicsit rányomkodjuk az egész mogyorókat. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményeket megsütjük.
A cukormázat a tasakon található leírás szerint elkészítjük, és a még forró süteményre öntjük, elegyengetjük és hagyjuk kihűlni. A süteményt kockákra vágjuk, az oldalait bekenjük sárgabaracklekvárral és beleforgatjuk a mogyorószeletekbe. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!