Címlap Sütemények Cseresznyés tejszín kupola

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Cseresznyés tejszín kupola PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 03. péntek, 13:41
Cseresznyés tejszín kupola
 
 
 



Hozzávalók:
Tésztához:
100 g búzaliszt
25 g porcukor
1 tasak Vaníliás cukor
1 evőkanál víz
75 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez:
500 g hideg habtejszín
2 tasak Zselatin fix
250 ml tej vagy szójatej
100 g porcukor
2 evőkanál cseresznye likőr

Cseresznye szószhoz:
200 g friss cseresznye
2 teáskanál  Étkezési keményítő
50 g porcukor
100 ml víz vagy cseresznyelé

Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A cseresznyét szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk.
Elkészítés:
A krémhez a 2 tasak zselatin fixet a tejhez adjuk, és jól elkeverjük. A cukrot a likőrrel elkeverjük, hozzáadjuk a tejhez, majd hűtőbe tesszük. 
A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a már sűrűsödő tejbe. 
A krémet hideg vízzel kiöblített kávéscsészékbe töltjük, 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kb. 8 cm átmérőjű lapokat szaggatunk belőle. A lapokat egy villával többször megszurkáljuk, majd az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük. 
A megsült tésztát a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A hűtőből kivéve a krémet a csészékből kifordítjuk, és a tésztalapocskákra helyezzük.
Az étkezési keményítőt a cukorral elkeverjük, és kevés víz vagy cseresznye lé hozzáadásával sima masszává keverjük. A maradék cseresznyelevet az előkészített gyümölccsel együtt állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítős masszát. Az elegyet rövid időre újra forrásba hozzuk, majd hagyjuk kihűlni. 
A tortácskákat a még langyos cseresznye szósszal megrakva tálaljuk. 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!