Címlap Sütemények Szilvás lepény

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Szilvás lepény PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 22. szerda, 11:16
Szilvás lepény
 
 
 


Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
20 dkg liszt
½ dl rum
2 csomag vaníliás cukor (20 g)
½ sütőpor
50 dkg szilva
fahéjas porcukor

Ellkészítése:
A cukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd apránként a lisztet - amibe előzőleg belekevertük a sütőport – a rumot és vaníliás cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. 
A masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, kimagozott, félbevágott szilvával. Előmelegített sütőben, az első tíz percben erős tűznél, majd a továbbiakban közepes tűznél, aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt, kockaformára szeleteljük, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.
 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!