Címlap Sütemények Répatorta

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Répatorta PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 22. szerda, 11:19
Répatorta
 
 
 


Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
20 dkg dió
15 dkg csokoládé
15 dkg finomliszt
25 dkg margarin
25 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
3 narancs vagy citrom reszelt héja
6 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
1 csomag sütőpor
margarin, zsemlemorzsa (a tepsi kikenéséhez)

Krémhez:
20 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
vanília esszencia vagy igazi vanília

Ellkészítése:
A sárgarépát megtisztítjuk, majd finomra reszeljük. A diót a csokoládéval együtt durvára vágjuk, és egy kevés liszttel összeforgatjuk. A margarint a barnacukorral meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a reszelt narancshéjat. A tojásokat egyenként elkeverjük benne, majd a zsemlemorzsát és a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk. Végül a csokis diót és a répát is beleforgatjuk. Margarinnal kikent és morzsával behintett közepes méretű tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal ( 200°C, légkeveréses sütőben, 175°C) 40 perc alatt megsütjük. Amíg hűl a sütemény, elkészítjük a krémet. Ehhez a porcukrot és a vaníliaesszenciát a vajjal habosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot is és simára keverjük. Amikor a tészta már kihűlt, bevonjuk vele a süteményünket.
 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!