Címlap Sütemények Ananászos-túrós süti

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Ananászos-túrós süti PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 23. csütörtök, 19:39
Ananászos-túrós süti
 
 
 


Hozzávalók: 
Piskóta: 
6 tojás
6 csapott evőkanál liszt
6 púpos evőkanál porcukor
tepsi kikenéséhez vaj, liszt

Krém:
1 csomag tehéntúró
3 dl tejszín
1 habfixáló
1 konzerv ananász
1 citrom héjja
1 natúr joghurt
1/2 csomag étkezési zselatin
porcukor

Ellkészítése:
Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Egyesével óvatosan hozzákeverjük a sárgájákat, majd a cukrot, végül pedig a lisztet. Kivazajott, kilisztezett tepsibe téve kb. 200 °C -on kb. 20 percet sütjük.
Ezalatt elkészítjük a krémet. Először felverjük a teszínt porcukorral és egy habfixálóval. Mikor kész félretesszük. Ezután egy keverőtálba tesszük a csomag túrót, majd belereszeljük a megmosott citrom héjját. Hozzáöntjük a natúr joghurtot, majd kevés porcukorral ízesítjük. A kibontott konzerv ananászt lecsepegtetjük, és az ananász felét beledaraboljuk a krémbe. Ezután az ananász levét megmelegítjük, (de nem forraljuk fel!!!!) hozzáadunk fél csomag étkezési zselatint, melyet egyenletesen elkeverünk benne. Miután a zselé kissé meghűlt, azt is hozzáadjuk a krémhez, és végül a tejszínhabot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a már elkészült krémhez. A krémet ráöntjük az ezalatt kihűlt piskótára, majd egy éjszakra hűtőbe téve megvárjuk, hogy megdermedjen. A sütemény tetejét a maradék ananásszal díszítjük.
 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!