Címlap Sütemények Borissza piskóta

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Borissza piskóta PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 29. szerda, 17:06
Borissza piskóta
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók:
40 dkg babapiskóta
3,5 dl száraz fehérbor
10 dkg mazsola
5 dkg aszalt szilva vagy füge
7 dkg durvára vágott dió
4 tojás
6 evőkanál porcukor
2 citrom leve és lereszelt héja

Elkészítése:
A babapiskótát kis darabkákra tördeljük, mély tálba szórjuk. Meglocsoljuk 2 dl borral, megszórjuk a mazsolával, az összedarabolt aszalt gyümölccsel és dióval.
A tojásokat egy tűzálló, fém keverőtálban simára keverjük a porcukorral, a citromok kifacsart levével és lereszelt héjával ízesítjük.
Vízgőz fölé állítjuk, rátöltjük a maradék 1,5 dl bort, s a gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Még forrón a gyümölcsös piskótákra öntjük és másnapig hideg helyen tartjuk. Egy nagyobb kanállal fagyis kelyhekbe szaggatjuk, a tetejét pedig „becsíkozzuk” olvasztott csokival.
Tejszínhabbal kínáljuk.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!