Címlap Sütemények Szelet kétféle krémmel

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Szelet kétféle krémmel PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 30. csütörtök, 18:11
Szelet kétféle krémmel
 
 
 


Hozzávalók:
4 tojás,
200 g porcukor, 
4 kanál víz, 
200 g darás liszt

Kakaókrém:
2 tojássárgája, 
80 g porcukor, 
30 g kakaó, 
250 g vaj
A tojássárgáját, 

Diótöltelék: 
100 g vaj, 
150 g porcukor, 
250 g dió, 
1 dl rum

Csokoládémáz:
100 g csokoládé, 
100 g vaj

Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az őrölt diót és a rumot, és jól kikeverjük.
A megpuhított csokoládéhoz adjuk a vajat és keverjük, míg keményedni kezd.
cukrot és kakaót habüstbe tesszük, és gőz fölött sűrűre verjük. Hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és jól kikeverjük.
A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habverővel sűrűre verjük. A sűrű masszába belekeverjük a lisztet és a keményre vert tojáshabot. A tepsit kikenjük, liszttel meghintjük, és a tésztát egyenletesen rákenjük. Bemelegített sütőbe tesszük és mérsékelt tűzön megsütjük. A kihűlt tésztát megkenjük kakaókrémmel, erre rákenjük a diótölteléket, és leöntjük csokoládémázzal. Hideg helyre állítva hagyjuk, hogy a krém kemény legyen, és csak azután szeleteljük fel.

 
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!