Címlap Sütemények Töltött mákos lepény

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Töltött mákos lepény PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 30. csütörtök, 18:16
Töltött mákos lepény
 
 
 
 
 
Hozzávalók:
30 dkg sima liszt, 
20 dkg vaj, 
1 tojássárgája, 
2 kanál tejföl vagy tej, 
10 gramm cukor, 
egy csipetnyi só

Mákos töltelék:
8 tojás, 
25 dkg porcukor, 
25 dkg darált mák, 
3 dkg finom morzsa, 
citromhéj

Elkészítés:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, és jól összekeverjük. Végül beleszórjuk a darált mákot, a finom zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat, és az egészet elkeverjük.
A liszttel elmorzsolt vajból, tojássárgájából, tejfölből, porcukorból és sóból tésztát készítünk, és két részre osztjuk. Az egyik felét lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, tepsire tesszük, megkenjük a töltelékkel, és ráhelyezzük a tészta másik kisodort felét. Megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és jó meleg sütőben megsütjük. A megsült mákos lepényt felszeleteljük, és behintjük porcukorral.
  
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!