2009. augusztus 04. kedd, 08:49 |
Áfonyás pite
Hozzávalók: 12,5 dkg margarin 25 dkg liszt 1 tojás 10 dkg cukor 1 vaníliás cukor só Töltelékhez: 50 dkg áfonya 2 dkg étkezési keményítő 3 dkg cukor 12 dkg sárgabarack-lekvár 3 tojásfehérje 11 dkg porcukor Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órát hűtőben pihentetjük. A keményítőt 2 evőkanál vízzel összekeverjük, majd hozáadjuk a megmosott áfonyához és cukorhoz. Összeforraljuk, majd lehűtjük. A tésztát kinyújtjuk, majd kivajazott tepsibe terítjük, úgy, hogy az oldalát is fedje. Villával megböködjuk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Utána megkenjük a lekvárral, és elterítjük rajta az áfonyát. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd nyomózsákba töltjük, és rácsot nyomunk belőle a pite tetejére. |