Címlap Sütemények Áfonyás pite

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Áfonyás pite PDF Nyomtatás E-mail
2009. augusztus 04. kedd, 08:49

Áfonyás pite 

 

 




Hozzávalók:
12,5 dkg margarin 
25 dkg liszt 
1 tojás 
10 dkg cukor 
1 vaníliás cukor 
só 

Töltelékhez: 
50 dkg áfonya 
2 dkg étkezési keményítő 
3 dkg cukor 
12 dkg sárgabarack-lekvár 
3 tojásfehérje 
11 dkg porcukor

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órát hűtőben pihentetjük. A keményítőt 2 evőkanál vízzel összekeverjük, majd hozáadjuk a megmosott áfonyához és cukorhoz. Összeforraljuk, majd lehűtjük. A tésztát kinyújtjuk, majd kivajazott tepsibe terítjük, úgy, hogy az oldalát is fedje. Villával megböködjuk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Utána megkenjük a lekvárral, és elterítjük rajta az áfonyát. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd nyomózsákba töltjük, és rácsot nyomunk belőle a pite tetejére. 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!