Címlap Sütemények Zserboszelet

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Zserboszelet PDF Nyomtatás E-mail
2009. november 24. kedd, 13:22

Zserboszelet

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
25 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
1 tojás, 2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
tejföl;

töltelék :
baracklekvár,
tej,
20 dkg dió,
20 dkg porcukor,
2 dkg kakaó,
rum.

Elkészítése:

A lisztet a vajjal eldolgozzuk (ha margarint használunk, akkor még egy evőkanál zsírt is tegyünk bele).
Hozzátesszük a porcukrot, a tojássárgákat, egy egész tojást, a langyos tejben feloldott élesztőt és a tejfölt. Jól kidolgozzuk, és három cipóra osztjuk.
A cipókból tepsi nagyságú lapokat nyújtunk.
A kinyújtott lapokat megkenjük baracklekvárral, majd egyenletesen rászórjuk a tölteléket.


Töltelék:
a darált diót elkeverjük a porcukorral és a kakaóval. (A töltelék egyik felét rászórjuk az első baracklekvárral megkent tésztalapra; arra helyezzük a második tésztalapot; azt is baracklekvárral kenjük meg, mielőtt ráhintjük a töltelék másik felét.)
Mindkét tésztalapot - miután a tölteléket elosztottuk rajta - meglocsoljuk egy kevés rummal. A harmadik tésztalappal lefedjük, és kb. egy órán át meleg helyen pihentetjük.
Előmelegített sütőben sütjük, közepes tűznél.
Mire a tészta kisül és kihűl, 6 dkg csokoládét egy kis vízzel és 4 dkg cukorral sűrűre főzünk, majd a tűzről levéve, rögtön elkeverjük 5 dkg vajjal, a tészta tetejére öntjük, és késsel egyenletesen elsimítjuk rajta.
A tepsiben hagyjuk a tésztát, és néhány óra múlva hosszúkás szeletekre vágjuk.
 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!