Címlap Sütemények Vörösborban sült mézes körte

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Vörösborban sült mézes körte PDF Nyomtatás E-mail
2009. december 15. kedd, 17:06

Vörösborban sült mézes körte

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
1 citrom
5 dl száraz vörösbor
20 dkg méz
½ teáskanál fahéj
8 db kis (vagy 4 nagy) körte

Elkészítés:
Vágd a citromot vékony szeletekre. Öntsd a bort egy lábosba, add hozzá
a citromot, a mézet és a fahéjat, forrald össze kis lángon. Hámozd meg
a körtéket. A kis körtéket hagyd egészben a szárával, a nagyobbakat vágd négybe, és vedd ki a magházukat. Tedd a körtéket a forrásban lévő borba, és 30 percig főzd őket csendes tűzön. Ha megpuhult, csepegtesd le és tedd tűzálló tálba. Vedd ki a citromot a borból, főzd sűrűre a szirupot, és öntsd a körtékre. Tedd grill alá 10 percre, hogy kicsit megpiruljon.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!