Címlap Sütemények Úszóhab

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Úszóhab PDF Nyomtatás E-mail
2009. december 22. kedd, 11:22

Úszóhab

 

 

 

 


Hozzávalók:
1 l tej,
4db tojás,
2cs. vanilliás cukor vagy rúd,
5 evőkanál cukor,
3 evőkanál lekvár(lehet bármilyen csak jam nem)
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A 4 tojás sárgáját 4 ek. cukorral, 1 cs vanilliás cukorral fehérre keverem, úgy hogy 2 dl hideg tejjel fokozatosan hígítom.A maradék tejet közben felforralom és a tojásos tejet hozzáadom.(Óvatosan mert összekapja)
(Ez a madártej alapjaleve is)
A tojások fehérjéjét cukorral, vanillia cukorral nagyon keményhabot verek, majd a lekvárt óvatosan belekeverem a habba.
Egy jénai lapos tálat kivajazok és a habot "kúpalakban" ráteszem ,szépen elsímítom,hogy szép hegyes és magas legyen.
Előmelegített sütőben 120 fokon lassan szép barnára sütöm.Nem veszem ki rögtön csak ha kihült,mert össze esik a hab.
Széles tálba tálalom úgy hogy a sült hab a vanilliás lén ússzon.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!