Címlap Sütemények Jamaicai habtorta

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Jamaicai habtorta PDF Nyomtatás E-mail
2010. január 07. csütörtök, 18:24

Jamaicai habtorta

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
180g étcsokoládé 
3ek. rum 
280 ml tejszín(sűrűbb fajta)(fele díszítéshez kell!) 
2 banán(pépesre zúzva) 
1 ek. cukor 
1ek. feketekávé(erős) 
3 tojás 
tetejére csoki reszelék

Elkészítés:
A csokit kockákra tőrjük és gőz fölött megolvasztjuk. Ebbe öntjük a rumot és a tejszín felét, majd simára keverjük a masszát.
A banán pépet összekeverjük a cukorral és a kávéval. Rendesen felverjük, majd eldolgozzuk benne a tojássárgákat. Folyamatosan belekeverjük a csokis masszát. Ebbe a keverékbe bele a tojáfehérjét.
A masszát egy kivajazott 20 cm-es formába öntjük és mályhűtőbe rakjuk legalább 2 órára (szilárdulásig). Meleg késsel leválaszthatjuk a formáról a tortát és díszíthetjük a tejsín másik felének felvert habbjával illetve csokireszelékkel.
 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!