Címlap Sütemények Huszárcsók

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Huszárcsók PDF Nyomtatás E-mail
2010. január 13. szerda, 19:39

sütemény recept, Huszárcsók, gyorsettermek.huHuszárcsók

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
2 db tojás
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
20 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db citrom

szeletelt mandula
baracklekvár

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Beleszórjuk a sütőport, a lisztet és egy csipet sót. Hozzáadjuk a vajat, egy citrom reszelt héját, és kézzel alaposan összedolgozzuk. A tésztát hűtőben legalább fél órát pihentetjük.
A tojásfehérjéket kicsit felverjük, egy tepsit pedig kivajazunk. A tésztából golyókat formázunk, és beleforgatjuk először tojásfehérjébe, majd a szeletelt mandulába. 
A tepsire helyezzük a golyókat, és a tetejükbe kis mélyedéseket csinálunk. 
Előmelegített, 180°C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tálaláskor a mélyedésekbe baracklekvárt töltünk, és az elkészült süteményeket meghintjük porcukorral.

 

Tűzhelyek:

Mosogatógépek:

Hűtőgépek:

Kávéfőzők:

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!