Címlap Sütemények Citromos szelet

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Citromos szelet PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 03. szerda, 06:40

Citromos Szelet

 

 

 

Hozzávalók:

4 tojásfehérje, 2 dkg porcukor, 8 dkg rétes­liszt, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg vaj; a forma kikenéséhez zsír és liszt; a mázhoz 30 dkg porcukor, 1 citrom leve.

Elkészítés:

Kemény habbá verjük a to­jásfehérjéket, majd óvatosan, nehogy összetörjön, közéke­verjük a porcukrot, a citrom­héjat, a lisztet, végül az ol­vasztott vajat. Kizsírozott, ki­lisztezett püspökkenyérformá­ba töltjük és forró sütőbe tol­juk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza, deszkára borítjuk. Ha kihűlt, citrommázzal vonjuk be, amelyhez ,a porcukrot a citromlével addig keverjük, amíg fényes, nehezen folyó massza nem lett, ha kicsi a citrom, pár csepp vizet is adunk hozzá. Ha a máz a tész­tán félig megkeményedett, késsel rájelöljük a szeleteket, nehogy a későbbi szeletelés során összetörjön.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!