Címlap Sütemények Gundel palacsinta

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Gundel palacsinta PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 03. szerda, 07:13

Gundel palacsinta

 

Hozzávalók:
8 db édes pala­csinta, 6 dl tej, 15 dkg dióbél, 10 dkg étcsokoládé, 18 dkg kristálycukor, 4-4 dkg liszt, kakaó és mazsola, 3 dkg vaj, 5 dkg porcukor.

Elkészítés:
A szokásos módon édes pa­lacsintákat készítünk. 3 dl va­níliás tejet felforralunk, hoz­záadunk 8 dkg kristálycukrot és a darált diót. Addig főzzük amíg a dió krémszerűvé fő, majd belekeverjük az eIőzőleg beáztatott mazsolát. Ezzel a diótöltelékkel megtöltjük a palacsintákat, és három­szögletűre hajtogatjuk.

3 dl tejet a csokoládéra ön­tünk, és takaréklángon felfor­raljuk. A lisztet összekeverjük a kakaóval, majd állandó ke­vergetés közben a forrásban levő csokoládéhoz öntjük. Beletesszük a maradék cukrot és a vajat, majd lassú tűzön, állandóan kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. A palacsin­tákat tálca rendezzük, egyik felére ráöntjük a forró cso­koládét, a másik felét megszórjuk porcukorral.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!