Címlap Sütemények Beigli diós / mákos

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Beigli diós / mákos PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 03. szerda, 10:24

Beigli diós / mákos

 


Hozzávalók :/ 4 kicsi rúd /

1/2 kg liszt
1 dl tejföl
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 db tojás
8 dkg porcukor
pici só

 

Dió töltelék :

25 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 db  nagy  hámozott reszelt alma
1 púpozott evőkanál sárgabarack jam
10 dkg mazsola  / 1 dl tejbe áztatva /
1/4 rész birsalma sajt ,/apróra vágva / (az 1/4 rész egy tányér negyede )
1 db nagy narancs reszelt héja
2-3 karika ananászbefőtt + lé 1-2 evőkanálnyi
pár csepp rumaroma

 

Mák töltelék :

25 dkg darált mák
10 dkg porcukor
1 reszelt citrom héja
2-3 karika ananászbefőtt + lé 1-2 evőkanálnyi
1/4 rész birsalma sajt /apróra vágva /
10 dkg mazsola / 1 dl tejbe áztatva /
1 evőkanál meggy jam  és  10 15 szem meggykompot
1-2 evő kanál méz

 

Elkészítés :

A tölteléket jól összekeverjük, és tűzön , csak összemelegítjük,
míg össze nem áll és hagyjuk kihűlni.
/ezt előző nap meg lehet csinálni /
A tepsit kikenni, vagy sütőpapírral befedni.
Az élesztőt felfuttatjuk és a liszttel összedolgozzuk,
majd az összes hozzávalóval, könnyű tésztát csinálunk,
 és kb 1-2 órát pihentetjük. Utána megtöltjük és tojás fehérjével,
kb 15 percenként kenegetjük, 3 szor.

A tészta mindvégig a konyhahőmérsékletén maradjon.

Kb 6-os fokozaton sütni.

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!