Címlap Sütemények Pizzacsiga

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Pizzacsiga PDF Nyomtatás E-mail

Pizzacsiga, sütemény recept, gyorsettermek.huPizzacsiga

 

 

 

 

Hozzávalók:

Kelt tészta:

400 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 kávéskanál só
4 kávéskanál olaj
1 tojás (közepes méretű)
250 ml langyos tej

Töltelék:

500 g hámozott paradicsom (vagy konzervparadicsom)
Fél kávéskanál só
1 szétnyomott fokhagymagerezd
kevés bors
2 evőkanál liszt

Ezenkívül:

150 g reszelt sajt
150 g apróra vágott juhsajt

Elkészítés:

A lisztben jól elvegyítjük az élesztőt. A többi hozzávalót a megadott sorrendben hozzáadjuk és konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává dolgozzuk össze. Lefedve meleg helyen kelni hagyjuk, amíg kétszeresére nő.
A paradicsomot apróra vágjuk. A többi hozzávalót a megadott sorrendben hozzáadjuk, és kevergetve felforraljuk. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A tésztát egy kb. 40 cm hosszú hengerré formáljuk, és kb. 7 mm vastag négyszöggé nyújtjuk. Rákenjük a kihűlt paradicsomszószt és megszórjuk a sajttal. A tésztát feltekerjük, egyenletesen 50 cm hosszúra kihúzzuk, és csiga alakban feltekerjük. A pizzacsigát egy kivajazott tepsibe helyezzük és egy csatos tortaforma (28 cm átmérőjű) kivajazott oldalával körbekerítjük. Meleg helyen 35 percig kelni hagyjuk, majd a tepsit a sütő alsó felébe toljuk és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc


Tipp:

Adhatunk a töltelékhez friss bazsalikomot is.

Pizzacsiga, sütemény recept, gyorsettermek.hu

Pizzacsiga - Forrás: Dr. Oetker

 

Tűzhelyek:

Mosogatógépek:

Hűtőgépek:

Kávéfőzők:

 

 

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!