Címlap Sütemények Túrós Pogácsa

 

Rendezvény és esküvő fotózás
megfizethető áron!


OnLine étel rendelés

Kapcsolódó cikkek

https://static.netpincer.hu/cms/article/edf509b8-3088-43fb-898b-a976ebefee4a/320x288_hp_banner_evo.jpg

Túrós Pogácsa PDF Nyomtatás E-mail
2008. december 05. péntek, 06:11

Túrós Pogácsa - sütemény recept - gyorsettermek.huTúrós Pogácsa

 

 

 


Hozzávalók
50 dkg  Liszt
50 dkg  Margarin
50 dkg  túró (sovány)
3 dkg  Só
1 csom.  sütőpor
20 dkg  sajt
2 db  Tojás

Elkészítés
50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C'-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.

Túrós Pogácsa - sütemény recept - gyorsettermek.hu
Túrós Pogácsa

 

Webpincér.eu - Internetes ételrendelés

Az oldalunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek az itt feltüntetett árakért, adatokért a gyorsettermek.hu nem vállal felelősséget!